„ÖRÖM A ZENE” - XIX. ROXIGET
Rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál

2023. augusztus 26. szombat - 12.30-22.00

XIX. Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny - az "Öröm a zene" országos tehetségkutató verseny Pest megyei állomása.
Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet 2023. október elején a HANOSZ rendez. A döntő nyertes formációja 2,5 millió Ft értékű fődíjat nyer induló zenekari támogatásként az NKA Hangfoglaló Program felajánlásában.

Roxiget tehetségkutató fődíja:

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangtechnikai eszközt nyer az Audmax Kft felajánlásában, illetve nyereményként netto 250.000 Ft értékben IMAGE VIDEÓKLIPET készíthet a Rózsa Produktum stábjával.

További díjak:

  • Stúdiófelvételi lehetőség Kirschner Péter felajánlásából.
  • A döntős zenekarok közül egy-egy zenekar fellépési lehetőséget nyerhet elismert könnyűzenei  együttesek előzenekaraként. (Pál Utcai Fiúk, Elefánt)

További nyeremények:

  • fellépési lehetőség a Robot - A belváros rock klubjában a 2023/2024 évadban

  • fellépési lehetőség 2024. június elején Dunaharasztin 10. alkalommal megrendezésre kerülő Vagabond Korzón

  • fellépési lehetőség a ráckevei Duna-part Feszt-en 2024-ben.

Egyéni különdíjak:

Az Audio-Technica Central Europe Kft. felajánlásából különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek: Audio-Technika mikrofont a legjobb énekesnek, és Audio-Technika fülhalllgatót a legjobb hangszeresnek.

A Pálmai és Pálmai Dobakadémia 5 órás dobkurzus lehetsőégét ajánlja fel egy arra érdemes dobosnak.

Jelentkezési feltételek:

A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (legalább egy magyar nyelvű) tartalmaz aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a  jelentkezes@roxiget.hu e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra feltöltve!

A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 12.000 Ft, melyet a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.

A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsűri a 10 legjobbnak ítélt zenekart hívja az élő döntőbe.

Jelentkezési határidő: 2023. július 27.


A zsűriről

A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még Pálmai Zoltán (ex P.Mobil, Ex Beatrice), Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió) valamint az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaiként Kirschner Péter (Müller Péter Sziámi & Friends), Spaics Igor (TH Produkció ) a Duna-part Feszt egyik tulajdonosa, manager és Warnusz Zsuzsa (Artisjus díjas zenepedagógus, zenész).

Szervezők: Szegedi Zsuzsa főszervező, Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Városbarát 2310 Egyesület

2023. június 28.

Info: www.roxiget.hu

Szegedi Zsuzsa

szegedi.zsuzsanna@roxiget.hu

Keresés