„ÖRÖM A ZENE” - XV. ROXIGET
Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál

 

2019. augusztus 31. szombat - 14.00-22.00

 

2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei esemény.

A 15 éves múlttal rendelkező rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny idén visszakerül eredeti helyszínére Szigetszentmiklósra és egy újfajta  összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Szervusz Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósul meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy közkedvelt ingyenes élő zenei rendezvény.

Díjak

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készítheta Rózsa Produktum stábjával.

A döntős zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a  Kiscsillag egy másik pedig  Margret Island  zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt, valamint  további nyereményként a zsűri által kiválasztott zenekar fellépési lehetőséget nyerhet  a  2020-as Zorall Sörolimpia egyik színpadán.

A verseny győztes zenekara bejut az „Öröm a zene” országos könnyázenei tehetséggondozó sorozat döntőjébe.

Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez.

Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés +2 millió Ft az NKA  Hangfoglaló  Program felajánlásában.

Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Tajti Music,) a legjobb énekes, és a legjobb gitáros, legjobb basszusgitáros és legjobb dobos  részére. valamint egyéb különdíjak is kiosztásra kerülnek. a Zeneterem felajánlásában stúdióidőt és 10 óra próbaterem használatot, a Pálmai & Pálmai Dobakadémia dobkurzust, a Lakihegy Rádió Duna Beat rockzenei magazinja riport lehetőséget biztosít a kiválasztott zenekaroknak.

Jelentkezési feltételek:

A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (( legalább egy magyar nyelvű) számot egy legalább magyar nyelvű) ( legalább egy magyar nyelvű) számot tartalmaz aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a  jelentkezes@roxiget.hu e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra  feltöltve!

A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 10.000 Ft, melyet a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.

A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsúri  10 legjobbnak ítélt zenekart hívja az élő döntőbe.

Határidő: 2019. július 31.

 

A zsűriről

A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil,Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) valamint az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaként Gátos Iván  zeneszerző, zongorista(VEQ)

A fesztiválról

Az idei fesztivál programjában a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése után az eddig megszokotthoz képest kisebb volumenű fesztivál adja a folytatást:  a tervek szerint a tavalyi győztes Einstand majd a helyi felhozatalból az Azbeszt + Bass és a Divina Machina  koncertjeit élvezheti a Roxiget közönsége.

Szervező:  Szegedi Zsuzsa főszervező,Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szervusz Egyesület

Info: www.roxiget.hu

       Szegedi Zsuzsa

       szegedi.zsuzsanna@roxiget.hu

 

©2020 Roxiget - minden jog fenntartva! - Design and site build: Matusa István

Keresés