Roxiget nyári forróságban örömzenével Kiemelt

Idén tizenhatodszorra került megrendezésre a Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál. Augusztus utolsó szombatján a Szigetszentmiklósra tavaly visszatérő rockzenei esemény a kezdetekre emlékeztető összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósult meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában. A nyár utolsó szombatján a tehetségkutató verseny nem sokkal 12 óra előtt kezdődött rekkenő hőségben. Az „Öröm a Zene” néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny idén is erős mezőnnyel büszkélkedhet. Az eddigi legnagyobb létszámú mezőnyből,a 47 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 10 zenekart juttattak az élő döntőbe., ahol a helyszínen sorsolt sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 7 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai: Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (HS7), Kiss Sándor (ITI ex tagja), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies), Pálmai Zoltán (P. Mobil, ex P.Box, Beatrice) és az NKA Hangfoglaló Program képviseletében Gátos Iván (zeneszerző, zongorista VEQ).

A díjazott zenekarok sorrendje:

1. helyezett Mudi

2. helyezett Sniffyction

3. helyezett Möbius

4. helyezett Fehér Holló

5. helyezett Touch Me Not

a további 5 csapatnál nem hoztunk nyilvánosságra helyezéseket a zsűri döntése értelmében, tehát a további döntősök a következők voltak:

- Fume

- No Lasr Page

- Our Last Drop

- Periscope

- SINS

A versenyzők elmondása szerint barátságos közegben, rendkívüli zsűri előtt, kiváló technikai feltételek között, profi szervezésű eseményen vettek részt, ahol lehetőségük volt a többi zenekarral is megismerkedni és a zsűritagoktól is egyénileg visszajelzést kapni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány, valamint a támogató Városi Könvtár és Közösségi Ház díját, videoklip készítését a Rózsa Produktum stábjával (netto) 200.000 Ft értékben a MUDI zenekar nyerte.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az „Öröm a zene” szervezők közössége nevében az Újfalusi Gábor díjat a Sniffyction énekesnője, Csakmag Vivien részére, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

Az október 10-11-én az A38 hajón megrendezésre kerülő országos döntőbe a MUDI formáció jutott, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló Program felajánlásai.

Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként és zenészként is lubickolt e közegben.

 

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek:

Legjobb előadónak: Fehér Holló énekes-gitárost hozta ki a zsűri, akinek az Audio-Technica Central Europe felajánlásában egy Professzionál Audio-Technica AE 4100 típusú mikrofon lett a nyereménye.

Legjobb gitárosnak: Michalisz Norman a Sins gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza Yamaha Sessioncake Sc-01 tárgyi felajánlását nyerte.

Legjobb basszusgitáros: Arday Dániel lett a Möbius legénységéből , aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza Yamaha Sessioncake Sc-01 tárgyi felajánlását nyerte.

Legjobb dobos pedig Antal Lilla lett a zsűri tagok döntése alapján, a Snyffiction dobosa, aki Pálmai Zoltán felajánlásában a Pálmai Dobakadémia 5 óra egyéni dobkurzusát nyerte.

 

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:

• Az Ivan & the Parazol díját a SINS zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.

• A Leander Kills zenekar díját a Periscope zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.

• Ráadás díjként a Hollywood Rose zenekar felajánlását a Sniffyction nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.

• A Lakihegy Rádióból ismert DunaBeat rockzenei műsor díjaként az Our Last Drop zenekar kapott bemutatkozási lehetőséget riport formájában dalbejátszással Mazzag László szerkesztővel.

• A tököli Zeneterem felajánlásában 10 óra stúdióidőt nyert a Möbius zenekar.

Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által tervezett oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után a tavalyi dobogós Perpetuum duó formációja következett, akik most is bizonyították tehetségüket.

A folytatásban helyi bandák közül a Kisfüzet és a Divina Machina, köztük Bella Levente műsorvezetőnk Audioshake bandájával is színpadra állt, zárásként pedig a Hollywood Rose (Guns’N’Roses tribute band) show jellegű látványos pirotechnikai elemekkel is társított produkcióját élvezhette a Roxiget közönsége.

Szegedi Zsuzsa
főszervező

©2020 Roxiget - minden jog fenntartva! - Design and site build: Matusa István

Keresés