„ÖRÖM A ZENE” - XVII. ROXIGET Rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál Kiemelt

2021. augusztus 29. szombat - 12.00-23.00

Rövid történet és cél meghatározás

2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei esemény.

A jelentős múlttal rendelkező rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny egy év kitérő után 2019-ben  visszakerült eredeti helyszínére Szigetszentmiklósra, és egy újfajta  összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósul meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy közkedvelt ingyenes élő zenei rendezvény.

A tehetségkutató versenyről:

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával.

A döntős zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a Kaukázus zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertjén előzenekarként.

További nyeremények:

  • várhatóan szeptembertől az Érd Fm-re átvándorló DunaBeat rockzenei műsorban bemutatkozási lehetőség,
  • fellépési lehetőség a hajdúszoboszlói Rock Caféban, 
  • fellépési lehetőség a Robot - a belváros rock klubjában, valamint egy kiemelt budai koncerthelyszínen.

Egyéni különdíjak: Az AudioTechnica Central Europe Kft. felajánlásából különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek: Audio-Technika mikrofont a legjobb énekesnek, és Audio-Technika fülhalllgatót a legjobb hangszeresnek.

A Roxiget győztes zenekara, mint az „Öröm a zene” országos könnyűzenei tehetsgkutató sorozat  pest megyei regionális verseny győztese bejut az „Öröm a zene” sorozat 2021. októberi végső döntőjébe, mleyet a HANOSZ rendez.
Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés + 2 millió Ft az NKA  Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program felajánlásában. 

A fesztiválról

A döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése után az eddig megszokotthoz képest kisebb léptékű fesztivál adja a folytatást: a győztes MUDI Band-et követően helyi zenekarok közül a Bravó Johnny, Új Entropia, a Divina Machina lépnek színre, főzenakarként a PASO koncertjét élvezheti a Roxiget közönsége.

A belépés díjtalan!

©2021 Roxiget - minden jog fenntartva! - Design and site build: Matusa István

Keresés