„ÖRÖM A ZENE” - XIV. ROXIGET - 2018.

Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny - Új helyszínen: Dunaharasztin - 2018. szeptember 1.

Rövid történet és cél meghatározás

2005 óta minden év szeptemberében kerül sor e kedvelt szabadtéri zenei eseményre.

Idén az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny új helyszínre kerül és új támogatói háttérrel valósul meg Dunaharasztin a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy igényesen kivitelezet, ingyenes kulturális rendezvény.

Díjak

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai vásárlási utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a H.S.C. Stábiskolával.

A döntős zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a Mobilmánia , egy másik pedig  Ganxsta Zolee és a Kartel  zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt, valamint  további nyereményként több a zsűri által kiválasztott zenekar fellépési lehetőséget nyerhet  a  2019 es Zorall Sörolimpia egyik színpadán illetve  a Vagabond Korzó 2019 évi rendezvényén.

A verseny győztes zenekara jut az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe.

Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez.

Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés +2 millió Ft az NKA  Hangfoglaló  Program felajánlásában.

Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Tajti Music/HangszerPlaza,Hangszerparadicsom,) a legjobb énekes, és a legjobb gitáros, legjobb basszusgitáros és legjobb dobos  részére. valamint egyéb különdíjak is kisosztásra kerülnek a Pálmai & Pálmai Dobakadémia felajánlásában .

Jelentkezési feltételek:

A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (( legalább egy magyar nyelvű) számot egy legalább magyar nyelvű) ( legalább egy magyar nyelvű) számot tartalmaz aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra  feltöltve!

A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 10.000 Ft, melyet a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.

A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsúri az 5 legjobbnak ítélt zenekart hívja az élő döntőbe.

Határidő: 2018. augusztus 1.

A zsűriről

A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil,Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), és Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) valamint az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaként a Gold Records képviseletében Molnár Gábor ügyvezető (Kovács Ákos Dadan manager)

A fesztiválról

Az idei fesztivál programjában a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése utána a fesztivál folytatásában a tavalyi dobogós Kései Kitérő majd a helyi és környékbeli felhozatalból a Wall Street és a Bravó Johnny és a nagyágyúkból a Mobilmánia és  Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjeit élvezheti a Roxiget közönsége

A fesztivál fővédnöke: Dr. Szalay László – Dunaharaszti város polgármestere

Szervező: Városi Sportcsarnok

Info: www.roxiget.hu

Szegedi Zsuzsa
06 20 511 0982

©2020 Roxiget - minden jog fenntartva! - Design and site build: Matusa István

Keresés