„ÖRÖM A ZENE” - XVI. ROXIGET Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál Kiemelt

2020. augusztus 29. szombat - 12.00-23.00

Rövid történet és cél meghatározás

2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei esemény.

A jelentős múlttal rendelkező rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny egy év kitérő után 2019-ben  visszakerült eredeti helyszínére Szigetszentmiklósra, és egy újfajta  összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által, társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósul meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy közkedvelt ingyenes élő zenei rendezvény.

A tehetségkutató versenyről

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával.

A döntős zenekarok közül egy zenekar fellépési lehetőséget nyer az Ivan & The Parazol, egy másik pedig a Leander Kills zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt, további nyeremény a Zeneterem felajánlásában stúdióidő valamint a Lakihegy Rádió DunaBeat  rockzenei műsorában bemutatkozási lehetőség.

Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Tajti Music,) a legjobb előadó, és legjobb hangszeresek részére.

A Roxiget győztes zenekara, mint az „Öröm a zene” országos könnyűzenei tehetsgkutató sorozat  pest megyei regionális verseny győztese bejut az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez. Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés +2 millió Ft az NKA  Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program felajánlásában. 

A fesztiválról

A döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése után az eddig megszokotthoz képest kisebb volumenű fesztivál adja a folytatást: a tavalyi 2. helyezett  SummerFreeze-t követően helyi zenekarok közül a Kisfüzet és a Divina Machina lépnek színre, köztük műsorvezetőnk zenekara, az Audioshake is bemutatkozik és a Guns’n’Roses rajongók örömére a Hollywood Rose formációval zárjuk a Roxiget programját.

A belépés díjtalan!

©2020 Roxiget - minden jog fenntartva! - Design and site build: Matusa István

Keresés